středa 28. května 2014

ESSENCE ~ CO (NE)KOUPIT

Dnes jsem si pro vás připravila obsáhlejší kosmetický článek, zaměřený na kosmetickou značku Essence. Jelikož od této značky mám doma hrooomadu věcí, ráda bych napsala svůj názor, co podle mě opravdu stojí za to, a co zase spíš ne :-)
Myslím, že kosmetickou značku Essence není třeba představovat. Jedná se o levnější kosmetiku, která je běžně k dostání v drogériích, v hypermarketech, apod. Mě osobně se Essence zamlouvá širokým sortimentem, různými barevnými odstíny (nad některými mi dokonce až zůstává rozum stát :-)) a také super cenou, která potěší hlavně dívky, které teprve začínají s líčením, studentky a i ty, kteří třeba chtějí vyzkoušet nějaký kosmetický produkt, ale nehodlají ihned investovat do dražších značek. Já sama jsem s některými produkty Essence velmi spokojená a můžu říct, že mi některé věci sedí opravdu líp jak nějaké dražší značky, a proto se k výrobkům ráda vracím :-) Mnoho produktů, které momentálně vlastním jsem pořídila ve výprodejích, některé jsou také z limitovaných edic, tudíž většina už momentálně nebude k dostání - o tom vás samozřejmě v článku informuji :-)
1. OČI A OBOČÍ
Stíny a paletky: Sun club paletka očních stínů glamour-to-go 02 Longbeach (zakoupeno ve výprodeji), Oční stín metal glam 06 Miss Tangerine (zakoupeno ve výprodeji), Oční stín 65 Skeye and sand (zakoupeno ve výprodeji), Oční stíny Quattro 12 Purple day (zakoupeno ve výprodeji).
Obočí: Set na úpravu obočí (běžně k dostání)
Můj názor: Abych se přiznala, od Essence stínů jsem nečekala žádný velký zázrak, ale docela mě mile překvapily. Sun clup paletkou se líčím poměrně často a stíny vypadají opravdu pěkně. Jsou možná méně pigmentované, ale mohu je srovnat se stíny o řádku dražšími.
Co mohu velmi doporučit je set na úpravu obočí, který patří mezi produkty, které jsou ve stojanech stálé! Set stojí kolem 65,- a za tyto peníze je opravdu suprový, nikdy se mi nestalo, že by se mi upravené obočí rozmazalo, nebo nedejbože smazalo úplně. Jak si ho upravím, tak zůstane celý den, takže to je fakt produkt, ke kterému se budu velice ráda vracet :-)
2. PUDRY, BRONZERY, PERLY
Produkty: Sun club matující bronzový pudr 01 Natural (zakoupeno ve výprodeji, ale v některých prodejnách stále k dostání), Transparentní pudr fix&matte! (zakoupeno ve výprodeji), Essence Sun kissed shimmer powder 01 Sunset beauty (limitovaná edice), Essence mattyfying compact powder 01 natural beige (zakoupeno ve výprodeji, běžně ale k dostání), Sun club highlighter powder 01 Summer glow (zakoupeno ve výprodeji), Essence Beauty Beats shimmer powder 01 SWAAAAG! (limitovaná edice), Essence Me&My ice cream perly 01 I-CY U (limitovaná edice)
Můj názor: Tady se hodlám více rozepsat, protože jsou tu produkty, které mohu doporučit, i které spíše ne, takže..
Co mohu doporučit všema deseti? 
Já nevím jak ostatním, ale mě opravdu vyhovuje Essence pudr (ten Mattyfying compact) - mám už aspoň sedmý v řadě a ráda se k němu vždy vrátím. Občas sice prostřídám s pudrem od Rimmelu, ale pak se k němu zas vrátím. Ten, co mám momentálně jsem zakoupila v Praze ve výprodeji, je to odstín 01, který je na mě tmavší, takže ho začnu používat až v létě. Netuším, proč byl ve výprodeji, mám dojem, že je stále normálně k dostání v obchodech :-) Dále, co jsem si neskutečně zamilovala, a šíleně mě teda mrzí, že to stáhli z prodeje.. je ten Sun club bronzer (na obrázku v tom hnědém balení pod transparentním pudrem), který mi naprosto vyhovuje, má nádherný jemný třpyt a opravdu ho s oblibou používám den co den. 
Co mohu doporučit všema pěti?
Pak jsou tu produkty, které mi také vyhovují, líčím se s nimi ráda, ale nejsou pro mě úplné TOP! Mezi tyto produkty patří Sun kissed třpytivý pudr, který je opravdu velmi vhodným produktem k letnímu líčení (tento produkt lze nanést i například na dekolt a podobně), a třpytivý pudr Beauty Beats, který podle mého zase ladí spíše k líčení na zimu. Na tváři vypadá moc hezky.
Co spíše nemohu doporučit?
A bohužel jsou tu i věci, které mě spíše nesedly. Mezi tyto produkty patří transparentní pudr - nevím, buď s ním neumím moc dobře zacházet, a nebo se mi prostě po obličejí špatně roztírá a dělá mi bílé flíčky - i když se snažím ho řádně rozetřít štětcem. Takže tento produkt za mě moc neee (ale netvrdím, že jiným třeba nesedí dobře). A dále mi nevyhovují ani Essence perly z limitky Me&My ice cream.. hodně se totiž drolí, a i když do nich "rýpu" štětečkem jak blázen, skoro nic se na něm neuchytí :( Velká škoda, protože vypadají jinak víc než dobře!

VÍCE V CELÉM ČLÁNKU :-)


3. LESKY, RTĚNKY A KRÉMY NA RTY
Produkty: Lesk na rty XXXL shine 19 Nude candy (zakoupeno ve výprodeji), Stay with me dlouhotrvající lesk na rty 01 ME&MY ICECREAM (zakoupeno ve výprodeji), Krém na rty 02 Smooth Berry (zakoupeno ve výprodeji), Gelová barva na rty v odstínech 04 Pink exposed a 01 Hot red (zakoupeno ve výprodeji), Tint it! lesk 03 Turn to crazy (zakoupeno ve výprodeji), Essence rtěnky v odstínech 65 Glow neon glow!, 54 Honey Bee a 64 Flirty pink (zakoupeno ve výprodeji).
Můj názor: Já osobně jsem ve většině případů s lesky, rtěnkami a krémy opravdu spokojená. Některé produkty na rtech nevydrží extra dlouho, ale většina odstínů vypadá víc než líbivě, takže nemám moc, co bych vytknula. Nemám ale vyloženě extra oblíbence, ke kterým bych se aktivně vracela.
4. ŠTĚTCE
Můj názor: S Essence štětečky jsem opravdu velmi spokojená, za ty peníze jsou podle mě opravdu kvalitní, štětinky nepelichají a mě osobně se s nimi velmi dobře líčí. Za mě mohu doporučit všema deseti!
5. KOREKTORY, TVÁŘENKY, GELOVÉ OČNÍ LINKY
Produkty: Korektorní tyčinka 05 Matt beige (zakoupeno ve výprodeji), New in town tvářenka Silky touch 60 Life´s a cherry (zakoupena ve výprodeji - limitovaná edice New in town), Gelové oční linky 01 Midnight in Paris (zakoupeno ve výprodeji).
Můj názor: Korektor není dle mého názoru špatný, já osobně ale korektory moc nepoužívám - tento jsem darovala mamce, která ho používá a nestěžuje si. Tvářenku od Essence jsem již párkrát měla a vždycky mi celkem vyhovovala, je jasné, že těm dražším se nemůže moc rovnat, ale úplně zlé to není. Mě osobně celkem vyhovuje. Gelové linky jsem dneska vyzkoušela poprvé a zatím drží moc hezky, takže pokud to tak bude po celý den, nemám nač si stěžovat :-)


A jaké jsou tvoje oblíbené produkty Essence? Co si o této značce myslíš? Poděl se se mnou o svoje názory! :-)

10 komentářů:

  1. Já mám Essence taky hrozně ráda :) makeup a tenhle typ kosmetiky bych si určitě nekoupila, ale laky na nehty a stíny, na ty nemám slov! :) Super cena a drží, navíc ty barvy, jak jsi psala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zkušenost teda i s make-upy od této značky a nemohla jsem si stěžovat :)

      Vymazat
  2. Essence patří mezi mojí nejoblíbenější značku, miluji snad všechny patlátka na rty, obzvlášť lesky, které jsou v mnoha barvách a tak je z čeho vybírat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Essence mám velice ráda, miluji ty jejich nové rtěnky v tm černém obalu, jsou boží! :) Ten lesk Stay with me mám ve stejném odstínu a nemůžu si stezovat, proste boží :D a ta paletka sun club tu taky používám furt! :D Ale pudry atd jsem nezkoušela a možná ani nebudu no :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. oční stíny i rtěnky, lesky a štětce mám od Essence moc ráda a většinou mi dost
    vyhovují, zato jsem nikdy nebyla spokojená s pudry a makeupy ... jinak pěkný článek! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za Vaše názory, děvčata :) Moc mě těší, když přispějete svou troškou do mlýna a napíšete, co zas výhovuje/nevyhovuje vám :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Štětce jsou fakt neskutečně příjemný, s těmi jsem byla spokojená nad míru a trochu mě mrzí, že nikde v obchodech není k sehnání pečující kosmetika, kterou mám nesmírně ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. Essence mám ráda, dost za to můžou ty jejich roztomilé limitky. Ale je fakt, že na to, jak jsou jejich produkty levné, tak některé jsou opravdu hodně kvalitní :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovědětVymazat
  8. O tom setu na obočí stále uvažuju.. snad se jednou dokopu k tomu, pořídit si ho.

    Monča z blogu - By-Moni

    OdpovědětVymazat
  9. od Essence mám dvě top věci - ty jejich nové rtěnky (mám jich pět), ty jsou úžasné, a laky na nehty, nové, nelimitkové (s těma limitkama mám naopak vždycky problém). mám zatím tři odstíny, ale všechny se perfektně lakují, miluju jejich štěteček, a hlavně drží, tři dny i víc bez porušení!

    OdpovědětVymazat