pondělí 26. května 2014

BERLIN ~ PART II.

Ubytování.
(Zdroj: www ~ kliknutím si mapu zvětšíte)

Jak jsem slíbila, přináším další část o Berlíně - tentokrát druhou, kterou věnuji ubytování. Jelikož moje kamarádka je děsně aktivní, navíc pracuje v cestovní kanceláři, a opravdu si umí vyhledat výhodné ubytování i dopravu, nebýt ji, tak bych pravděpodobně ani nikam nejela, protože by mě určitě v březnu nenapadlo prohlížet různé stránky a zajímat se, jaké jsou momentálně v Berlíně ceny. Takže jsem byla postavena téměř před hotovou věc. Kamarádka nám zabookovala dvě lůžka v pokoji pro 12 lidí. Z čehož jsem měla teda docela hrůzu, ale pak jsem si řekla, že to třeba bude sranda, jelikož jsem počítala, že do tohoto typu ubytování jezdí spíše mladí lidé. Ubytované jsme tedy byly v BAXPAX hostelu na Chaussee Straße - na mapičce je to ten nápisek v oranžovém rámečku.

Myslím, že jsem se již zmiňovala v předešlém článku, že při ubytování nastal kolaps. Když jsme se ubytovaly, zjistily jsme, že pokoj je plně zabydlen - a že se o něj s námi budou dělit, krom nějakých dívek, i muži - ke všemu už vyššího věku (řekla bych, že tomu jednomu dědovi bylo už tak 70), zbytek byly chlápci tak kolem 40, kteří byli velice rádi, že pokoj budou obývat s mladými holkami. Hned se s námi chtěli seznámit, jenže ani jednu z nás italsky - krom pár slovíček, nemluví. Navíc jsme zjistily, že v pokoji jsou rozebrané všechny uzamykatelné skříňky - a tak jsme si to okamžitě šupajdily na recepci, aby nám vyměnili pokoj. S malým příplatkem jsme se tedy přestěhovali do 10-lůžkového pokoje, který jsme nakonec obývaly po celou dobu pobytu se třemi mladými američankami, a bylo to opravdu fajn!
Hostel sám o sobě vypadal z venčí docela odpudivě (tedy aspoň pro mě), ale zevnitř to bylo opravdu velmi zajímavě udělané. Pokoje byly různě tématicky vyzdobené - náš (který jsme sdíleli s těmi US děvčaty) se jmenoval GARDEN OF EDEN, a jak můžete vidět, byl pěkně tématicky vybaven - stěny byly pokryté zeleným kobercem, na kterém byly připevněny žluté květy slunečnice, dva lustry s kvítky pak zdobily strop - musím říct, že mě osobně se pokoj opravdu líbil! :)

Celkové služby hostelu mi přišly opravdu parádní - krom 24 hodinové recepce, samozřejmě se dalo domluvit minimálně dvěma cizími jazyky, tu bylo k dispozici: připojení na internet, možnost jít si na počítače, kuchyňka, mini bar, atd.. 
Záchody a sprchy byly sice společné, ale vše bylo udržované v přijatelném pořádku, že se člověk nemusel štítit po někom vlézt do sprchy. Pokud někdy do tohoto hostelu zavítáte, nezapomeňte ale na vhodnou obuv do sprch (přeci jen jsou společné, to víte).

Navíc jsme s kamarádkou velmi uvítaly, že se hostel nacházel v části Mitte, tedy v centru Berlína. K památkám to bylo opravdu kousíček, navíc kousek před hostelem byla stanice metra.

Pro více informací můžete navšítívit oficiální stránky Baxpax hostelu, kde si můžete vybrat konkrétní ubytování a podívat se i na fotky tématicky vybavených pokojů. Některé vypadají opravdu parádně!

2 komentáře:

  1. To je super! :))) Do Berlína bych se ráda někdy podívala tak aspoň mám nějaký tip na ubytování :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. díky za tip, na podzim se do Berlína chystám :)

    OdpovědětVymazat