sobota 9. května 2015

FOOD INSPIRATION ~ 07

Po nějaké době jsem opět nastřádala nějaké fotografie s inspirací. Většinu fotek zveřejňuji pravidelně na svém osobním instagramu, takže pokud máte zájem, můžete mě sledovat přímo tam a mít pravidelnou várku inspirace přímo po ruce :-) 
Palačinky a lívance mám na snídani opravdu ráda, což už jste mohli zaznamenat, protože fotek na podobný způsob se tu objevilo asi už tak milion. Tady je verze s borůvkovým jogurtem a jahodami :-)
Opět jsem kuchtila palačinkový koláč z žitné mouky, tentokrát plněný tuňákem, rukolou a sýrem. Musím říct, že to bylo naprosto parádní!  
Banánové palačinky jsou na snídani úplně super. Neobsahují ani zrníčko mouky a jejich příprava je navíc velice jednoduchá. Stačí rozmačkat jeden banán, přidat vajíčko a dát smažit. Jednoduchá snídaně a opravdu lahodná. Co víc si přát? :-) 
Opět banánové palačinky, tentokrát s trochou holandského kakaa. Občas je potřeba stejné recepty malinko pozměnit :-) 
Na zahradě se nám letos hojně vydařily ředkvičky, takže jsem se rozhodla je zapojit také do svých obědů či večeří. Tentokrát se jednalo o večeři - a to konkrétně o vajíčkovou omeletu plněnou sýrem. Ředkvičky se k tomu opravdu skvěle hodí :-) 
Když už moje snídaně není ve formě placiček, tak je to pro změnu MUGCAKE! Musím říct, že jeho příprava také není zdlouhavá a opravdu si pochutnáte :-) 
Na tenhle úžasný koláč z ovesných vloček a tvarohem jste si na blogu už dokonce mohli přečíst recept. Pokud jste na recept ještě nenarazili a rádi byste si tento velice jednoduchý koláč také připravili... stačí se jen podívat SEM! :-) 
Palačinky, palačinky a zase jednou palačinky. Tentokrát pro změnu z ovesných vloček, ozdobené banánem a mírně zalité medem. Mňam! 
Dneska tu máme teda přepalačinkováno, co říkáte? Opět ovesné palačinky, akorát v kakaové verzi a s jablkem. A také zalité medem. 
Mugcake s jablíčky také chutná parádně. Určitě musíte vyzkoušet. Navíc pro zjemnění doporučuji navrch přidat bílý jogurt či tvaroh. Mugcake je pak pěkně vláčný. 
Mamka mi koupila jakési bio těstoviny, ale nějak jsem nepochopila, co na nich bio bylo. Ale nevadí. Myslím, že těstoviny určitě jednou za čas neuškodí (hlavně, když byly vždycky moje tak oblíbené!!). Navíc jsem využila sušená rajčátka s feferonami, které se objevili v dubnovém Brandnooz boxu a musím vám teda říct, že jsem si neskutečně pochutnala :)

PS: Mnoho z vás mě žádá o nějaké recepty. Bohužel jsem v tom pěkně nepořádná a nezapisuji si vaše žádosti. Pamatuji si akorát Genevru, která mě žádala o recept na pečené bramboráky, na které se samozřejmě chystám! Budu moc ráda, pokud se pod tento článek připomenete (pokud jste mi už o nějaký recept psali), nebo napíšete, co za recept byste tu rádi uvítali :-) Budu se snažit vám vyhovět. Děkuji!

12 komentářů:

  1. Všechno vypadá lákavě. Rozhodně bych nepohrdla snad ničím..

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno jídlo vypadá skvěle, asi se někdy stavím a ochutnám. :-D
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Já já já já žádám :DD
    Bylo by super, kdybys udělala článek o těch placičkách a palačinkách...třeba ty ovesné :) nebo u mugcaky :) Budu ráda za jakýkoli recept :)
    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip a zapisuji si, abych na to nezapomněla :-)

      Vymazat
    2. Určitě!! :) budu moc ráda, jakákoli inspirace zdravého a dietního jídla příjde vhod :) A co se snídaní týče, platí to dvakrát, protože už mě omrzují stále stejná jídla :)

      Vymazat
  4. Já se k tobě nastěhuju a budu ti to jídlo ujídat! Nádherně to vypadá a určitě i chutná! :) Mě by zajímal ten slaný koláč, klidně i přímo tu verzi s tuňákem :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  5. Jídla vypadají krásně a dělá mi to chutě :) lívance jsou dobré k snídani :) ale já na to nemám čas ale o víkendu si dám jogurt s medem a ovocem a to je moje :)

    OdpovědětVymazat
  6. úžasn inspirace, hned bych to všechno snědla! :D :)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY, budu ráda, když se zapojíš!:)
    www.lovies47.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Očekávám brzké stěhování ke mně :D Já totiž jím poslední dobou hezky vločky najistotu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já snad u každé tvé fotky s jídlem slintám :))) Takže recepty na vše! :D :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  9. Mmm, to je dobrůtek !!! :) Hned bych se zakousla do všeho

    OdpovědětVymazat
  10. To je nádhera!!!! Perfektní článek, takhle hezky po kupě tolik fotek.

    OdpovědětVymazat