úterý 24. března 2015

UŠNÍ AKUPUNKTURA ~ SHRNUTÍ DRUHÉHO TÝDNE

Krásné jarní odpoledne,
dnes jsem si pro vás připravila pokračování o kúře, kterou jsem podstoupila - tedy o ušní akupunktuře. O tom, jak probíhal první týden kúry jste si již mohli přečíst (ZDE). Dnes bych vám ráda napsala něco o tom, jak probíhal týden druhý.

O tom, proč jsem se rozhodla ušní akupunkturu podstoupit, jsem vám také psala. Kdo to prošvihl a tato tématika by ho zajímala, je možné si pročíst oba předešlé články v rubrice JAK BÝT FIT, kde jsem se tímto pojmem a svými problémy zabývala. Teď už ale k tomu, jak mi to šlo během druhého týdne.

Musím vám teda říct, že během druhého týdne jsem na sobě začala vidět i cítit viditelné rozdíly. Přešly mě takové ty začáteční stavy, kdy jsem měla pořád nějaké chutě a také jsem konečně přestala toužit po každém jídle, které jsem viděla. Začala jsem se totiž cítit velice dobře. Přešly mě takové ty únavové stavy, kdy jsem si musela jít lehnout i odpoledne a naopak jsem byla plná energie. Velice se mi zlepšil spánek celkově. Dříve jsem chodívala spát velice pozdě a ráno jsem pak nemohla vstát, byla jsem pořád unavená a podrážděná. Teď jsem začala chodit spát tak o dvě hodinky dřív a najednou se mi i ráno samo od sebe velice dobře vstávalo. Musím tedy ale říct, že se mi zhoršil tlak - na což jsem byla ale upozorněna předem, takže jsem s tím počítala. U této kúry totiž klesá velice tlak! Já už takhle právě mívám tlak nižší při výkyvech počasí, které jsou navíc v tomhle období docela typické - jeden den je teplo, druhý den zas chladno, svítí sluníčko, pak zase prší.. takže se mi často motala hlava. Jiné problémy jsem neměla a opravdu jsem se začala cítit velice dobře. Teď už ale k tomu, jaký byl váhový, tukový a centimetrový úbytek :-)

PO PRVNÍM TÝDNU: 4.3.2015
VÁHA: 61,2 kg
% VODY V TĚLE: 51,0%
% TUKU V TĚLE: 29,1%
CM V PASE: 73 cm

PO DRUHÉM TÝDNU: 11.3.2015
VÁHA: 59,7 kg
% VODY V TĚLE: 51,0%
% TUKU V TĚLE: 29,3%
CM V PASE: 69 cm

Jak můžete vidět, opět jsem shodila téměř 2 kilogramy na váze. % vody v těle mi zůstalo stejné. Co mě i paní, která mi akupunkturu prováděla, zarazilo bylo to, že se zvýšily procenta tuku v těle. Přitom procenta vody a procenta svalstva, které si ona zaznamenávala během kúry k sobě, byly na stejném nebo vyšším procentu. Tudíž tento výkyv mohl nastat únavou, stresem či jiným podnětem, při kterém se v těle zvyšuje tuk. Každopádně zmizely mi celkem 4 cm v pase, což jsem tedy na sobě opravdu začala pozorovat :-) Během druhého týdne jsem si také začala zaznamenávat míry i dalších částí svého těla - jako je zadek, stehno a paže.

Do konce tohoto týdne zveřejním poslední týden kúry a celkové výsledky, kterých jsem dosáhla. Také pro vás připravuji článek s food inspiration, o který jste měli zájem :-) Takže určitě sledujte, aby vám nic neuniklo. Také můžete sledovat instagram nebo facebook, kde se můžete dozvědět i další informace a novinky.

7 komentářů:

  1. Super, tesim se na dalsi shrnuti.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, tak to je super. Kila jdou pěkně dolů. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé hodnoty, především ten tu k v těle mě překvapil, že vzrost, ale co cm šly dolu a to je skvělé. Těším se na další článek s tvými pokroky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju a držím palce s dalšími pokroky:) Já se snažím poradit si sama :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je parádní :) gratuluji, jsem zvědavá na pokračování :)

    OdpovědětVymazat