neděle 1. září 2013

PRAGUE ~ PRAHA

Včera jsem se konečně vydala do Prahy, abych navštívila se svým přítele + jeho rodinou výstavu o faraonovi Tutanchamonovi. Já osobně mám historii moc ráda, vždycky mě to bavilo - a historie faraonů a Egypta celkově mi přijde opravdu zajímavá.
K výstavě celkově bych se ráda vyjádřila až v jednom z dalších článků. Důvodem je, že fotografie z výstavy pořizoval můj přítel, takže je momentálně nemám k dispozici. Až nějaké získám, tak vám výstavu popíšu podrobněji. Dnes vám vylíčím pouze mé pocity. Podle mě výstava stála opravdu za to, pokud holdujete historii - nebo máte alespoň minimální zájem se dozvědět něco zajímavého z života tohoto mladého faraona, pak je to určitě ta pravá výstava pro vás. Prohlídka všech artefaktů vám zabere času kolik si sami zvolíte. Nám to trvalo cca kolem dvou hodin. Výstava je zajímavá hlavně v tom, že máte audio průvodce, kde se dozvídáte všechny informace zmáčknutím číslíček na přehrávači. Během prohlídky se také promítají asi tři dokumenty, které vám přibližují jak život mladého faraona, tak archeologické výzkumy a následný nález Tutanchamonovi hrobky. Vše, co bylo nalezeno v jeho hrobce je pak vystaveno k prohlédnutí (samozřejmě se jedná o repliky, né o pravé nálezy).
Po prohlídce jsme se metrem přepravili na Václavské náměstí, kde to opět žilo. Když jsem na Václaváku byla posledně, zrovna probíhal DEN PŘÍBEHŮ BEZPRÁVÍ. Včera tam hrála nějaká kapela + se kolem běžel WE RUN PRAGUE 2013, což je 10 km dlouhý běžecký závod. Více info se dozvíte na oficiálních stránkách - WE RUN PRAGUE
Musím říct, že chození a cestování po Praze nás docela unavilo - a zatím co si přítelovi rodiče užívali dalších výstav, kterých my jsme se už nezúčastnili, jsme si prošli pár obchodů a pak jsme zakempili v jednom z mnoha McDonaldů a dali jsme si zmrzlinu :-)
Zrovna, když jsme šli už na metro, abychom se dopravili zpátky do Holešovic, závod byl v plné parádě, takže jsem ještě rychle vyfotila alespoň jednu fotografii :-)

5 komentářů:

  1. Jéé super, aspoň sis to užila :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. těším se na článek o té výstavě, vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokusím se článek zveřejnit brzy :-) Hned, jak mi přítel pošle fotky.

      Vymazat
  3. praha je krásna

    http://myprettyblog48.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat