pondělí 20. července 2015

ZOE SUGG ~ GIRL ONLINE


OFICIÁLNÍ POPIS:
Pod přezdívkou Girl Online píše blog o svém každodenním životě - o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí. Jen pod rouškou bezpečné anonymity si dovolí být svá - otevřená a odvážná.

Když ji ovšem na školním divadelním představení potká ten "největší trapas", který díky internetu uvidí "celý svět", a situace začne být na všech frontách na pováženou, rodiče jí vezmou s sebou na pár dnů do vánočního New Yorku. A tam Penny dostane ten nejkrásnější dárek: poprvé v životě se doopravdy zamiluje. Potká totiž Noaha, Kluka z Brooklynu, zosobnění všech dívčích snů, kterému se prostě nedá odolat. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu.

Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina - a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztah k nejbližším přátelům.

MŮJ NÁZOR A HODNOCENÍ
Knížka vypráví životní příběh Penny - kučeravé zrzky trpící na panické záchvaty, blogerky a také té největší smolařky na světě. Trapasy se jí stávají skoro na každém jejím kroku a to je jeden z důvodů, proč se u knihy můžete od srdce neskutečně zasmát. Tedy aspoň u mě to tak bylo, jelikož mám bujnou fantazii a některé trapasy Girl Online byly opravdu velmi vtipně popsané.

Knížka je spíše taková oddechovka, pokud nemáte zájem si ničím tížit hlavu. Je to roztomilý příběh, který přečtete jedním dechem, protože prožíváte každý okamžik s hlavní hrdinkou. Celá knížka je navíc rozdělena do kapitol a blogerských článečků, kdy si můžete počíst, co Penny píše na svůj anonymní blog, kde vystupuje jako Girl Online. Tento styl psaní mi vyhovuje, protože se neztratíte v monotónně popsaných stránkách.

A pokud jako já milujete romány, pak tohle je pro vás to pravé ořechové. Její seznámení s Klukem z Brooklynu alias Noahem, je popsané tak nádherně, že bych to chtěla vidět na vlastní oči. Je to prostě parádní romance, dokud nepřijde zvrat, který asi většina nějak tuší od té doby, co se Noah objeví na scéně. Jak jsem psala, jedná se o knížku oddychovou, nenutí vás lámat si hlavu nad nějakými zápletkami, a ani vlastně nedodá do života žádné zásadní informace, nicméně je to příjemné počtení a já tuto knížku určitě nečetla poprvé a naposled.

Hodnotím jí 4 kočkami z 5 :-)

5 komentářů:

  1. Tak taková knížka by i mě zaujala :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  2. takové příběhy mě celkem baví, určitě na knížku mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ji už přečtenou. A podle mě je super! Začátek byl trochu nudný, ale potom mě to neskutečně bavilo a přišlo mi, že v knize je plno užitečných rad, jak zvýšit sebevědomí.

    Summer Reading

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ji ve čtečce a těším se až si ji budu moct přečíst na dovolené. Myslím si, že je to taková typická knížka na prázdniny. :)

    Beautyfull

    OdpovědětVymazat