středa 18. března 2015

UŠNÍ AKUPUNKTURA ~ SHRNUTÍ PRVNÍHO TÝDNE

Krásný večer všem,
jak jsem slíbila, dnes jsem si pro vás připravila článek, ve kterém bych ráda shrnula první týden kúry zvané ušní akupunktura, kterou jsem podstoupila před třemi týdny v centru čínské medicíny v Pardubicích. O tom, co to ušní akupunktura vůbec je, jsem vás informovala v minulém článku - pokud jste ho propásli, mrkněte TADY! :-)

Proč jsem se vlastně rozhodla akupunkturu podstoupit jsem vám též psala v minulém článku, ale tentokrát se rozepíšu trochu víc, abyste pochopili, jaké kroky mě vedly k tomu, že jsem se sebou chtěla něco udělat.
Pravdou je, že nikdy jsem nebyla taková ta holka, o které by se dalo říct, že je štíhlá. Vždycky jsem byla taková akorát, ani né příliš hubená, ale ani né vypasená. Mým velkým problémem bylo ale stravování. Když jsem nastoupila na střední, měla jsem velké zdravotní problémy, protože jsem jedla opravdu přespříliš málo. Dá se říct, že jednou, někdy dvakrát denně. Dospělo to do takového stádia, že mě bolelo úplně celé tělo a téměř jsem nemohla vyjít schody, protože mě neposlouchaly nohy. To byl pro mě takový ten popud, že je něco špatně, a snažila jsem se jíst víckrát. No.. ale abych byla upřímná, moc mi to nešlo. Svůj jídelníček jsem zvýšila o jedno jídlo, tudíž jsem jedla tak 3x denně. Tento styl jsem si držela pěkných pár let, do toho jsem nějak příliš neřešila CO VLASTNĚ JÍM! Takže jsem se určitě nevyhýbala smaženým a tučným jídlům či sladkostem. S přechodem na univerzitu jsem si stále jela tu svou + jsem do svého jídelníčku tu a tam zařadila typickou školní pochoutku - bagetu!!! Taky si teď říkáte, jak to zní hrozně a jak jsem to nemohla začít řešit dřív? Taky si to teď říkám (ba přímo bych se flákla přes hlavu za to, jak jsem se sama k sobě chovala!). Každopádně, vždycky jsem si říkala, že nedovolím, aby mi váha překročila hranici 60 kg, což se bohužel stalo. Ještě rok jsem to neřešila, protože jsem přibrala následkem nevhodné antikoncepce a tak nějak jsem doufala, že se to třeba samo shodí. Ach ta naivita! Jednoho dne jsem se bavila s mamkou, nadávaly jsme obě na naše postavy. Mamka, která již zkušenost s ušní akupunkturou má (a také velmi kladnou) navrhla, že bychom do toho měly jít obě dvě. Rozhodla jsem se, že to zkusím, protože sama bych se do nějakého zdravého jídelníčku či cvičení prostě nedokopala. No, a jak jsem se rozhodla, tak jsem učinila.. 25.2.2015 jsem naklusala do centra tradiční čínské medicíny a nechala si napíchnout bod hladu a stresu malými jehličkami. Teď už vám ale prozradím, jak jsem si za první týden vedla.

START: 25.2.2015
POČÁTEČNÍ VÁHA: 63,4 kg
% VODY V TĚLE: 50,9%
% TUKU V TĚLE: 29,2%
CM V PASE: 74 cm

PO PRVNÍM TÝDNU: 4.3.2015
VÁHA: 61,2 kg
% VODY V TĚLE: 51,0%
% TUKU V TĚLE: 29,1%
CM V PASE: 73 cm

Po prvním týdnu se začaly objevovat první malé výsledky. Bylo mi jasné, že pro mě zásadní a rozhodující bude až ten poslední - tedy třetí týden. Ale stejně vás o dost víc nabudí, když vidíte nějaké změny. Já tedy za ten první týden shodila hned dvě kila a zmizel mi jeden centimetr v pase, takže mě to opravdu potěšilo a dalo mi to další várku silné vůle, abych to zvládla.
Musím tedy prozradit, že první cca 3 dny byly hoodně náročné. Byla jsem dost unavená, chodívala jsem si lehnout i odpoledne, a měla jsem chuť na jídlo, které jsem najednou nemohla jíst. Pak tyto stavy ale přešly a já se začala cítit o mnoho lépe. Přes tuto kúru jsem přestala pít kávu a úplně jsem vynechala alkohol.

Již brzy zveřejním shrnutí druhého týdne, abyste věděli, jaké výsledky jsem pokořila. Každopádně dnes mi kúra skončila a už teď vám mohu prozradit, že jsem velice spokojená, výsledky dopadly přímo úžasně a já budu jedině ráda, když se o ně s vámi budu moc podělit :-)

Otázka v závěru na vás: Bavilo by vás, kdybych pro vás připravovala články o tom, jak se stravuji teď v přechodovém období po akupunktuře? Budu ráda za každou vaši reakci.

10 komentářů:

  1. Wow, jsem zvedava na posledni tyden uz se tesim na dalsi clanek a ano jasne pis I po prechodovem obdobi. :)))
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, mockrát děkuji za reakci :) Pokud o to bude opravdu zájem, budu o tom psát velice ráda :)

      Vymazat
  2. Aaaaa... přestat pít kávu... tak to není nic pro mě, jsem závislák. :D Každopádně je super, žes viděla výsledky už tak brzo :)) A určitě piš, baví mě tyhle "netradiční články" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky byla kávový člověk - pila jsem kávu 2x-3x denně.. jenže já mám prostě ráda rozpustnou s mlékem a cukrem, a to jsem bohužel během této kúry prostě pít nemohla. Takže jsem si prvně zkoušela dělat kávu bez mléka i cukru, ale mě to prostě samotné nechutná.. takže jsem jí přestala pít úplně. Každopádně dneska jsem si kávu opět už dala.. ale bez cukru, tak uvidím, jak mi to vydrží :)

      Vymazat
  3. to je pěkný výsledek po prvním týdnu. Jsem zvědavá na celkový výsledek. :-) Určitě piš dále, ráda si počtu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za reakci, určitě o tom ráda tedy napíšu :)

      Vymazat
  4. To zní velmi zajímavě :) Držím palce ať je výsledek co nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  5. určitě článek o své stravě udělej, to by mě zajímalo :) také bych chtěla
    akupunkturu zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavý článek:) Nikdy jsem nic podobného nezkoušela, ale mamčina kámoška s tímto zkušenosti má. Ne však příliš dobré. Sice dost zhubla, ale následně přibrala dvojnásobně.
    Co se týče jídla, taky jím tak 2x, max 3x denně.
    Doposud jsem to nijak moc neřešila, ale s příchodem jara si začínám uvědomovat, že je na čase na sobě zase máknout. Takže je na čase začít jíst zase zdravěji :)
    JInak tobě moc držím palce, ať se ti to vydaří podle tvýh představ:) I když váha 61kg je naprostý sen. Takovou bych brala hned :D
    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat