pondělí 10. listopadu 2014

AMSTERDAM ~ NIZOZEMSKO [PART III.]

Připravila jsem si pro vás pár zajímavých fotek z Amsterdamu, který jsme s přítelem navštívili během září. Už jste tu mohli vidět článek na téma suvenýry a také fotky z návštěvy skanzenu Zaanse Schans, který byl přímo úžasný. Kdo ještě nečetl, může si projet rubriky Travel the world a Travel tips a určitě se dočte spoustu zajímavých věcí :)

Upozornění: Všechny fotky si můžete zvětšit tím, že na ně kliknete
Zároveň bych poprosila o zdroj v případě kopírování fotek :)
Jeden z prvních objektů, který jsme viděli, když jsme přijeli do Amsterdamu, bylo tohle obrovské parkoviště na kola. Na fotce vidíte jen malou část neskutečně velkého objektu, který byl plný zaparkovaných kol. Hned poté nás čekala plavba lodí po řece Amstel přes její mnohačetné kanály. 
Teď tu mám pár fotek z lodi. Zde vidíte hlavní nádraží v Amsterdamu. Velmi zajímavá stavba, že? :-)
Velmi zajímavá stavba, kolem které jsme pluli, je tato luxusní čínská restaurace. No, prý je to drahý podnik, ale asi to za to stojí! :-) 
V Amsterdamu jsem neskutečně obdivovala jejich architekturu, která je dle mého názoru opravdu zajímavá a zvláštní. Vysoké úzké domy a neskutečně velká okna, která bych tedy opravdu nechtěla mýt!

Další pohled na domy v Amsterdamu, které mě prostě úplně uchvátily. Velkou zajímavostí je, že v oknech většinou nemívají záclony! 
Kostelík, kolem kterého jsme také pluli. Více informací vám nedám, jelikož výklad byl tak rychlý, že jsem nestíhala zaznamenat všechny atraktivity, kolem kterých jsme pluli. 
Po plavbě jsme šli na rychlou prohlídku města. Zde můžete vidět Královský palác, který vypadá né příliš královsky a nevypadá tak honosně jako jiné paláce, které jsem už viděla. No což! 
Hned vedle paláce se nachází muzeum Madame Tussauds, do kterého jsme tedy bohužel nešly. Dále naše cesta směřovala kolem obchodní třídy - už jste tu mohli vidět fotky Forever 21, a naše cesta skončila na květinových trzích, které mi nepřišly tak zajímavé, abych je fotila. Každopádně poté jsme měli volný program, který jsme s přítelem využili k procházce Amsterdamem, k nákupování a také k návštěvě Sex muzea, o kterém se vám zmíním v dalším článku :-)

7 komentářů:

  1. Krása, já jsem cestování moc nedala, tak jsem ráda, že si můžu takhle prohlídnout fotky a popisky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherne fotky, tady v Anglii taky nemívaji zaclony, nechapu :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné fotky :) Muselo to být parádní cestování
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Ty fotky mi úplně připomněly můj výlet do Nizozemí..♥ ach..hned bych se tam vrátila:)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat