čtvrtek 2. října 2014

NIZOZEMSKO ~ PART I.

V minulém článku jsem psala, že jsem byla o víkendu mimo hranice ČR - a to konkrétně v Nizozemsku, kam jsme se s přítelem vydali na výlet. Vyšlo nám na víkend neskutečně krásné počasí, takže jsme si to náležitě užili. Ještě chvíli nechám náš výlet v tajnosti, a první vám představím dva produkty, které jsem si z Nizozemska (tak trochu i na doporučení) přivezla.
Když cestujete po různých metropolích Evropy, všimnete si, že všechny suvenýry nabízené v obchodech jsou na stejné brdo - jen s jiným motivem, který reprezentuje dané město či stát. Takže jsem v Nizozemsku tyhle věcičky přešla, protože mě ani nic nezaujalo a spíš jsem se snažila si přivést nějakou věc, kterou si u nás nekoupím (né, že by nebyla k dostání). Takže takovou mou hlavní prioritou bylo, abych si z Nizozemska dovezla jejich sýr. Což jsem taky učinila. Ochutnala jsem jich neskutečné množství a všechny byly tak strašně dobré! Ale taky je to na úkor ceny, protože některé kousky sýra jsou až neskutečně drahé. Nakonec jsem se rozhodla pro kozí sýr se zeleným pestem, který mě velmi zaujal (a navíc si domů pravidelně kozí sýr opravdu nekupujeme). 
Druhý produkt, který jsem si přivezla, je Hagel Slag - je to takové to typické sypání na cukroví nebo na nějakou buchtu a určitě je k sehnání i tady v ČR. Tak proč jsem si to vlastně koupila? Naše průvodkyně tento produkt doporučovala ve svém výkladu, jako takový suvenýr pro děti, protože si to místní obyvatelé dávají k snídani normálně na chléb. Takže jsem si to zašla koupit, abych mohla vyzkoušet. 
Řeknu vám, že docela lituji, že jsem nevzala i další druhy tohohle sypání, jelikož jen po otevření krabičky zavoní po celé místnosti čokoláda. Chutově se ani nezminuji, jsme se po tom doma mohli utlouct. Je to strašně dobré a společně s chlebem a troškou másla to chutná celkem jako Nutela. Takže pokud se chystáte do Nizozemska, určitě se po tom podívejte :) Seženete v supermarketech Albert Heijn, a krabička stojí nějak trochu přes 1€ (mám dojem, že 1,10€) :-)

9 komentářů:

  1. Byla jsem v červnu, Nizozemí jsem si zamilovala a ten sýr s pestem mi chutnal nejvíc :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  2. Nizozemsko je nádherné! určitě přidej i fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidám, přidám :-) Budou následovat v dalším článku :)

      Vymazat
  3. No ta posypka vypadá skvěle! :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, sýr bych si teda dala, sýry miluju a to sypání musí být taky dobré :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Nizozemí je jeden z mých nejoblíbenějších států:) Byla jsem před pár lety v Amstru a předtím ještě na poznávačce po celém Nizozemí, a musím říct, že jsem byla unešená. Lidi jsou hrozně přátelští, strašně krásná příroda no a ty sýry ♥

    °°Instantní krása°°

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, ten sýr bych si dala :-) Jinak se těším na fotky z Nizozemska, muselo tak být krásně :-)
    Thoughts by Lucys

    OdpovědětVymazat