sobota 12. července 2014

TIP NA VÝLET ~ SEČ, OHEB, LICHNICE

Dnes jsem si pro vás připravila nějaký ten tip na výlet, pokud byste se chystali do okolí Chrudimi a CHKO Železné hory. S přítelem jsme tato místa navštívili, když jsme trávili víkend v hotelu Jezerka. O pobytu jste si již mohli přečíst. Pokud ne, můžete to napravit kliknutím sem.

Sečská přehrada
Pokud se chcete vydat na zříceninu Oheb, pravděpodobně se tam dostanete přes tento přejezd s tunelem, který vede kolem Seče. Pokud přijedete z druhé strany, stačí jen seběhnout ze zříceniny dolu, kousek jít pěšky po silnici a jste tam. Výhled na vodu je odtud nádherný, ale bacha! z druhé strany je to pěkný výška, takže dávejte pozor. Mimo jiné, nad tunelem, který můžete na fotce také vidět, se nachází zřícenina drobného hrádku Vildštejn, ale je bohužel nepřístupná.
Zřícenina hradu Oheb
Tady vás musím trochu zklamat, jelikož fotku zříceniny nemám. Zrovna, když jsme s přítelem vylezli nahoru, začalo drobně pršet, a zřícenina, která je ještě navíc v lese, tak na fotkách nešla moc dobře zachytit. Nicméně, osobně bych řekla, že nahoře je zajímavější výhled, než samotná zřícenina. Z vrchu je totiž nádherný výhled na Sečskou přehradu i s ostrůvkem uprostřed, který je také zachycen na fotografii.

Zřícenina hradu Lichnice
Zřícenina Lichnice se nachází v Třemošnici cca 10 km od města Seč, leží na skalnatém návrší mezi dvěma roklemi - Lovětínskou a peklo. Když navštívíte zříceninu ve správný den, kdy bude dobrá viditelnost, čeká na vás přímo velkolepý výhled do okolí :-) Na zříceninu se platí vstupné - mám dojem, že je to 20,- za dospělého.. ale máte to i s průvodcovským výkladem. Stojí to za to.

4 komentáře:

  1. Na fotce ti to sluší :))) Já mám ráda takové zříceniny hradu taky kousek od nás je jeden a taky tam s přítelem rádi chodíme :))) Vždy jsou to nádherné výhledy :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ano mám ho taky v tom odstínu sytě růžového, no to víš foceno mobilem takže kvalita nijaká :( :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo,jasný :D no já jsem se radši chtěla přesvědčit vid, mě právě přišlo divný, že bys měla červenou, když jsme se tuhle bavili, jak nám extra "sluší" :DDDD

      Vymazat
  3. Nádhera.. Sice na výšlapy atd moc nejsem (raději bych jen někde lenošila), ale s kamarády si taky občas ráda takhle někam zajdu

    OdpovědětVymazat