sobota 14. prosince 2013

ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU V PARDUBICÍCH

Vím, mám s tímto článkem menší zpoždění, ale nějak jsem nestihla ho zatím zveřejnit. Tak si navodíme vánoční atmosféru až dnes. 1. prosince se u nás ve městě konalo rozsvícení vánočního stromku, na které jsem se plánovala jít s přítelem podívat - vlastně poprvé v životě. Nikdy předtím jsem se takové akce nezúčastnila - ale vlastně jsem se jí tak nějako pořádně nezúčastnila ani letos - a to vám povím proč.
Abych se přiznala, tak nějak jsem nepočítala s tím, že o takovou událost bude mít zájem tolik Pardubáků. No, a v také naději jsme se s přítelem rozhodli, že si výhled na rozsvícený stromek užijeme ze Zelené brány, protože z ní je opravdu pěkný výhled na město a ke všemu je to na náměstí, takže výhled by byl určitě velkolepý... jenže, když jsme si kupovali lístky nahoru, tak se nás paní prodávající zeptala: "Víte jistě, že to má pro vás ještě cenu jít vůbec nahoru? Bude tam opravdu narváno.." - ale i přesto jsme si ty lístky koupili.. Haha, kdo by byl řekl, že se nedostaneme vůbec nahoru. Zasekli jsme pod posledním schodištěm - a tak jsme propásli rozsvícení stromu.. no, ale nevadí - pak už lidi začali odcházet a my si mohli vychutnat krásný pohled na již rozsvícený strom a na totálně NARVANÉ! náměstí - takže jsme ještě byli rádi, že jsme na Zelené bráně a nemusíme se nikde mačkat.
Pokud si fotky zvětšíte, uvidíte přesně, jak bylo náměstí narvané (hlava na hlavě) - tak po půl hodince to však začalo konečně upadat - lidi asi ztratili nervy a šli radši domů (nebo si sednou do nějaké kavárničky nebo restauračky), a tak jsme seběhli dolů, kde jsme se sešli s mnou spolužačkou ze SŠ a jejím přítelem a dali jsme si pěkně medovinku (teda - já si dala, jelikož přítel řídil). Musím říct, že celá tato akce měla nádhernou Vánoční atmosféru - v podobně sboru, který zpíval koledy, živého Betlému s živými zvířátky, stánků prodávajících vánoční předměty.. Bylo to moc pěkné :-)

7 komentářů:

  1. krásné fotky, slavnostní rozsvícení stromečku je vždycky super! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Juu taky jsem byla rozsvícení a hlava na hlavě :D svítí nám modře jako minulý rok :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem si tě přidala do odběru :) A zůstaneme na dále AFFS? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dokud jsem v Pce studovala, nenechala jsme si to ujít. Škoda, že teď už tam jezdím tak málo:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já letos neviděla vůbec žádné rozsvícení, protože už su dva měsíce doma a přestává mě to bavit. Ale na tajňáka jsem si vyšla po setmění na náměstí, abych aspoň náš stromek nafotila... :D Jinak teda moc pěkný fotky, je vidět, že je to stejný masakr jako bývá v Brně.

    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, pěkně plno, ale stálo to za to ne? :-) ono snad všude je na rozsvěcení vždy totálně narváno :-)

    OdpovědětVymazat