sobota 9. února 2013

MÜNSTER ~ DEUTSCHLAND

Ve třeťáku se mi naskytla možnost vyrazit na 14 dní do Německa. Tentokrát však do západního, to se u nás na škole tak často nestává. MÜNSTER byl jedním z měst, ve kterém jsem mohla nějaký ten den pobýt, a proto jsem se rozhodla, že vám ho trochu přiblížím.
(JEZERO AASEE, U KTERÉHO SE NACHÁZELA I NAŠE UBYTOVNA)
© Ketrin

Abych vám přiblížila město MÜNSTER. Nachází se ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko na západu Německa. Žije zde cca 300 000 obyvatel. Město mě ihned úchvátilo takovou tou anglánskou architekturou - většina města je postavena z cihlových domů, které opravdu připomínají takové ty typické anglické cihlové stavby. Další věc, která mě na tomto městě uchvátila bylo, že většina obyvatel vůbec nejezdí auty, ale po městě se přepravuje na kolech, a chodí pravidelně běhat (nejčastěji právě kolem jezera Aasee, kolem kterého vede velice krásná stezka.)

(NAŠE UBYTOVNA U JEZERA AASEE, SAMY MŮŽETE VIDĚT TYPICKOU CIHLOVOU ZEĎ A DOKONCE I KOLA!)

Cesta do Münsteru trvala asi 8-9 hodin. Na cestu jsme vyrazili opravdu brzy ráno, takže jsme do města dorazili pozdně odpoledne. Aspoň na chvíli jsme se mohli rozvalit na ubytovně, ale večer na nás už čekala paní průvodkyně, která nás provedla centrem města.
(CENTRUM MĚSTA)

Město Münster mě opravdu nadchlo svou atmosférou, dokonce jsme si tam vypůjčili i kola, abychom se zapasovali mezi ostatní obyvatelé. Můžu říct, že to bylo opravdu fajn!
(NA OBRÁZKU MŮŽETE VIDĚT NAŠE KOLA)

Zvláštností města jsou tyto divné koule (na obrázku výš). Ty pro město vytvořil jakýsi architekt, protože mu jezero Aasee připomínalo kulečníkový stůl. Naštěstí proti tomu bylo hodně protestů, a tak krajina kolem jezera je znetvořena je pár těmi to obrovitými bílými koulemi. Každý rok je však město nechá nastříkat různými barvami, které se potom zase smyjí.

2 komentáře:

  1. Fotky jsou krásné a článek hezky napsaný, asi jsi mi právě dala tip na další výlet.
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to tam tak pohádkově. :) Muselo to tam být dokonalé. :) Ale nejvíc mě uchvátily ty koule. :D

    Chtěla jsem se zeptat, nevadilo by ti, kdybych si tě přidala do oblíbených stránek? :)

    OdpovědětVymazat