čtvrtek 12. března 2015

UŠNÍ AKUPUNKTURA ~ CO TO JE?

Krásný podvečer mé milé čtenářky,
dneska jsem si pro vás připravila článek na téma ušní akupunktura. Co to ale vlastně ta ušní akupunktura vůbec je? A k čemu je to dobré? Tyhle otázky vám zodpovím v tomto článku.

Vždycky jsem měla postavu v normálu. Ani né štíhlou, ale ani né nadváhu. Prostě zlatý střed. Mým velkým problémem bylo a je ale stravování. Bohužel jsem během střední školy jedla hrozně málo, klidně 1-2x denně. S přechodem na univerzitu jsem se snažila jíst lépe, ale řekla bych, že se mi to stejně příliš nedařilo. A pokud jsem se snažila jíst častěji, stejně jsem nejedla zdravě. Spíš se dá říct, že jsem jedla hodně nezdravě (ať žijí bufeťácké bagety!). Do toho jsem člověk, který velmi málo pije, takže to šlo jedno s druhým a já začala pomalu přibírat. Sice se nejednalo o vyloženě drastický nárůst váhy, ale i pět kilo za necelé dva roky udělá své. Nejsem ten typ, který by se s příbytkem váhy nějak lehce smířil, tudíž jsem se rozhodla, že s tím musím něco udělat, a že hlavně musím ZMĚNIT SAMA SEBE A TAKÉ ZMĚNIT SVŮJ JÍDELNÍČEK. 

Jelikož moje mamka i další mé známé už dobrou zkušenost s ušní akupunkturou mají, rozhodla jsem se využít tuto cestu ke změně. Teď už teda přesně k tomu, co to ta ušní akupunktura je.
Ušní akupunktura je tedy napíchnutí bodu stresu (č.1 na fotce) a bodu hladu (č.2) malými jehličkami. Při tomto napíchnutí dochází k přerušení nervů pro hlad a stres, které vedou do mozku. Celý tento proces doplňuje velice (ale opravdu velice) střídmý jídelníček, kdy se jí opravdu jen proto, aby lidé po skončení kúry zvládli začít jíst podle svého jídelníčku. Přerušením v bodě hladu se děje to, že člověk pociťuje minimálně hlad, a pokud ano, napíchnutý bod stresu zabraňuje tělu, aby se tímto pocitem trápilo, tudíž nevzniká JOJO efekt, o který v tomto případě nikdo nestojí.

Dovolila jsem si zkopírovat přesný text ze stránky paní Marcely Amlerové, u které jsem tuto akupunkturu podstoupila :-)
"Při této dietě dochází ke snížení energetického příjmu potravy, ke spalování tuku z vlastních zásob, ale hlavně k pročištění organismu a vypořádání se s množstvím drobných tělesných i duševních neduhů, které pramení z jeho „zanesení"."

Co z toho tedy plyne? Je to vlastně očistná kůra, která je spojena s příjemným hubnutím. Člověk si krásně pročistí střeva a vlastně tělo celkově, a zároveň díky napíchnutí akupunkturních bodů shazuje tuky (ne svalstvo, jako tomu bývá u hladovek či jiných diet).

Upozornění: Po skončení této kúry člověk většinou kilo, dvě přibere nazpátek, kvůli tomu, že se opět začnou plnit střeva, která jsou během této kúry prázdná. A pak to záleží hlavně na vás, jak se budete stravovat po skončení. Když opět začnete jíst jako předtím, nemůžete se divit, že váha poleze opět nahoru.

Jak jsem spokojená já?
Ze začátku jsem měla strach, že to nemohu nikdy vydržet, protože se u této procedury jí opravdu málo. Ty první tři dny jsem si myslela, že jsem asi postižená, protože jsem nemohla myslet na nic jiného, než na jídlo. Pořád jsem plánovala, co si sním, až ty jehličky mít nebudu. Ale po pár dnech mě tyhle stavy přešly. Začala jsem na sobě cítit změny - úbytek váhy a centimetrů v pase, lepší pocit ze sebe samé, lepší nálada, a tak dále. Včera to bylo 14 dní, co jsem vešla do centra čínské medicíny a nechala si uši napíchnout. A vidím na sobě velké změny. Ještě mi zbývá týden do konce a doufám, že se pak sama zaběhnu do vlastního zdravého jídelníčku a ty výsledky si udržím (či dokonce ještě o mnoho vylepším).

Teď už na závěr jen otázka na vás: Měli byste zájem, abych dále popsala tuto kúru, jak probíhala u mě? Chtěli byste vědět mé výsledky? Pokud ano, určitě se ráda o ně s vámi podělím :-)

7 komentářů:

  1. Tak to zní fakt zajímavě, o tomto způsobu jsem ještě neslyšela :) Mě osobně by další články určitě zajímaly

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že to zní velice dobře. :) Asi začnu také o tom přemýšlet. :))) Jinak určitě o tom napiš, budu se těšit na další článek :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. O tomto slyším poprvé. Určitě piš dál, ráda si přečtu více informací. :-) Bolí to napichování?
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, popravdě mě teda trochu bolelo, když se hledá ten správný bod pro hlad i stres, protože každý člověk ho má trošku jinde..takže to se musí zkoušet takovým "píchátkem" - to bylo teda trochu nepříjemné. Samotné napichování teda ale vůbec nebolí, taky jsem se obávala, protože nesnáším jehly.. a bylo to píchnuté raz dva a bez bolesti :)

      Vymazat
    2. A podle čeho poznají, že se trefili na to správné místo? No, už se nemůžu dočkat článku. Zní to zajímavě. :-)

      Vymazat
    3. To musí člověk poznat sám, To místo tě musí bolet nejvíc, když se do toho píchne tím "píchátkem".. proto je potřeba, aby to ucho napichoval nějaký odborník, který ví, kde se to má tím "píchátkem" zkoušet :-)

      Vymazat
  4. určitě bych ocenila další informace a zkušenosti! :)

    OdpovědětVymazat