čtvrtek 26. března 2015

FOOD INSPIRATION ~ 04

Včera tomu byl týden, co mi skončila akupunkturní kúra, tudíž od čtvrtka jsem se začala stravovat podle svého. Svůj jídelníček si pravidelně zaznamenávám do kalorických tabulek, o kterých se budu zmiňovat velice brzy v jednom ze samostatných článků. Nicméně, rovnou chci upozornit, že jsem v tomto stravovacím směru úplný nováček, takže neočekávejte nějaké opravdu fit luxusní pokrmy. Docela hodně zařazuji do jídelníčku i pečivo, které chci do budoucna velice ubrat. Také musím zapracovat na nějakých teplých jídlech, ale opět jsem měla náročné období, takže jsem hodně jedla studená jídla - například jen zeleninu. No, myslím, že na úvod je toho povídání až dost, takže pojďme na tu "inspiraci".
Moje první snídaně po třech týdnech tvrdého jídelníčku byla tato úžasná vajíčková omeleta plněná trochou sýra a rukoly, k tomu jedno rajčátko a plátek tmavého chleba. Musím se přiznat, že já vajíčka velice miluji a zařazuji je do jídelníčku poměrně často.  
Moje první svačinka ve škole ♥ Řecký jogurt s čokoládou a trocha cereálií se sušeným ovocem :-) Řecký jogurt vám mohu velice doporučit, konkrétně tento od Milko má 0% tuku a je nesmírně dobrý! 
Půlka bagetky se sýrem, rajčátkem a ledovým salátem. Jak jsem psala, tento týden jsem měla náročný a hodně jsem do jídelníčku zařazovala pečivo, protože pro mě bylo nejsnažší si ho připravit. Každopádně do budoucna chci pečivo samozřejmě ubrat :-) 
Mamka dělala o víkendu obyčejné rizoto se zeleninou a trochou vepřového masa. Nemohla jsem odolat. 
Půlka bagety plněná jedním míchaným vajíčkem s trochou sýru Cottage. A pár koleček okurky k tomu :-) 
Mozzarellu neskutečně miluji, ačkoliv je dost tučná. Proto si chce jídelníček předem promyslet :-) Každopádně mozzarella je pro mě velká mňamka. 
No, moje kuchařské umění není nic moc, ale hlavní je, když se to dá sníst. Od té doby, co mi skončila kúra si ráda dávám rybu. Hlavně tedy treska je pak nenáročná na přípravu. Doladila jsem to zeleninou a trochou strouhaného sýra, který jsem nechala na rybičce pěkně rozpéct. 
Rozmýšlela jsem, zda toto vůbec publikovat, protože designově je to tedy něco příšerného. Ale hrozně ráda si vajíčko zapékám z obou stran, a jaksi se mi to trochu nepovedlo. Každopádně na chuti tomu neubylo :-) 
Snídaně jsou mou oblíbenou částí zde. Velice jsem si oblíbila kombinaci bílého nízkotučného jogurtu, oříšků s trochou medu, doplněného o multigrain cereálie :-) 
Baštou týdne byly tyto banánové lívanečky s oříšky a medem ♥ Tak mi zachutnaly, že jsem si je dneska ráno dělala znova :-) A to vás musím upozornit, že normálně banány nejím! 
Oběd do školičky ♥ Aneb ať žijí krabičky. Měla jsem zeleninový salát s mozzarellou :-)

Nějakou mlskou si den určitě nezkazíte :-) Já zvolila tuto Emco ovocnou tyčinku s grepíkem, kterou jsem objevila v únorovém Brandnooz boxu. 
Jak jsem se zmínila hned na začátku, vajíčka prostě miluji, tudíž tu máme opět vaječnou omeletu, tentokrát plněnou plátkem šunky. K tomu rukola a jedno rajčátko :-) 
Opět snídaně formou nízkotučného bílého jogurtu, cereálií se sušeným ovocem (jahůdky a malinky) a k tomu trocha medu. 
Za tohle by mě každý nepochválil, ale mamce zbyly obyč těstoviny, takže jsem se využila k těstovinovému salátu s tuňákem.  
Další snídaně ve formě nízkotučného jogurtu, multigrain cereálií, medu a k tomu jedno jablíčko :-) 
A jeden z mých obědů - tuňák ve vlastní šťávě, hrášek, mrkvička a rukola a k tomu jedna malá bagetka :-)

12 komentářů:

  1. Mňam, výborné jídla. Jak ubereš to pečivo, tak by váha taky měla jít dolů. :-)

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dneska jsem si ho už úplně zakázala, protože jsem si za ten týden docela nastřádala si myslím :-) Musím si vyhradit čas i na vaření no, jenže jak jsem psala, měla jsem honičku, dodělávala jsem seminárku, prezentace atd.. takže jsem se ve volném čase věnovala spíš škole a sportu :/ Teď bych to zas měla mít trochu volnější - jako například dnes, tak jsem se hned pustila do kuchtění :) ještě teď jdu dělat knedlíky, tak bude foto :-)

      Vymazat
  2. Ty jidla vypadaji skvele!
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Jídelníček se mi líbí, myslím, že začínáš skvěle :) Mě k snídani místo těch cereálií mnohem více zasytí vločky, tak je třeba taky můžeš vyzkoušet. V Kauflandu nebo Lidlu prodávají za 15 Kč takové posekané a super :). Myslím, že na ty obědy by sis třeba mohla připravovat kuskus, cizrnu, bulgur a tady tyhle druhy zdravých luštěnin vždycky s něčím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vločky, jáhly, pohanku, kuskus, atd.. to vše mám doma nakoupené :D jen se k tomu dokopat a něco si uvařit. Zrovna včera večer jsem si na dnešek uvařila knedlíky z ovesných vloček :) Dám sem pak recept.

      Vymazat
    2. Tak na Tebe myslím, ať se k tomu dokopeš, mysli na to, že se tak budeš cítit určitě líp :). A na recept se budu těšit

      Vymazat
  4. Psát jídelníček už jsem se snažila ale na moc dlouho to nevydrželo. Celkem se snažím jíst méně sladkého ale musím přidat zeleninu protože to je mé slabé místo..

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi pekné fotky a všetko vyzerá riadne chutne :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, všechno to vypadá moc dobře. Škoda, že jsem tak líná, nikdy se mi nechce si chystat jídlo a tak. :D

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky, hned bych si vybrala! :)

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. krásná inspirace, ten čokoládový jogurt je výborný, ale přijde mi zbytečně drahý, na to jak malý kelímeček to je:( Jinak koukám,že používáš hooodně často tvarohy?:o pak za mě určitě zkus spíše ty polotučné, mají skoro stejně tuku a to malé % je jak nic, za to ale chutnají o 16836872682% lépe ^^ :D Já už kupuji jenom polo nebo plnotučné a opravdu jsou výborné.
    Jinak máš moc krásný blog, vzhledově i obsahově!;)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé tipy :) Ty multigrain cereálie jsem si i já hrozně oblíbila a před chvilkou jsem je zrovna dojedla :D

    Monča

    OdpovědětVymazat